banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu

Elektrik borcunu ödeyemeyen belediyeler



Dicle Elektrik Dağıtım Bölgesi’nde belediyelerin DEDAŞ’a olan elektrik borcu her geçen gün artarken, toplam borç 130 milyon TL’yi aştı. Yine bu bölgede köy içme sularının DEDAŞ’a 49.4 milyon lira borcu bulunuyor.

Güneydoğu illerindeki belediyelerin elektrik borcu konusu yerel seçimler öncesinde, DEDAŞ ekiplerinin borcunu ödemeyen bazı belediyelerin elektriğini kesmesi ile gündeme gelmişti. Elektrikleri kesilen belediyeler, önce DEDAŞ’ın özelleştirme sürecinde devletten devraldığı binaları mühürlemek istemiş, ardından da borçlarıyla ilgili yapılandırma talep etmişti. Seçim süreci nedeniyle gündemden düşen bölgedeki belediyelerin elektrik borcu konusu, borç miktarının 130 milyon lirayı aşması ve gerekli ödemelerin geçen süreye rağmen yapılmaması nedeniyle yeniden gündeme geldi.

DEDAŞ yetkilileri, kendilerinin her gün peşin olarak TETAŞ’tan toptan elektik satın aldıkları ve belediye gibi müşterilerine bu elektriği götürdüklerini, ancak birçok belediyenin elektrik borçlarını ödemediğini aktarıyor.  

DEDAŞ kayıtlarına göre bölgedeki 3’ü büyükşehir olmak üzere 6 il ile bu illere bağlı ilçe ve belde belediyeleri dahil toplam 109 belediyenin elektrik borcu bulunuyor.

Belediyelerin en fazla borcu arıtma tesisleri, içme ve kullanma suyu ile park, bahçe aydınlatmasından kaynaklanıyor.
Bu arada, bölgede köy içme sularının DEDAŞ borcu da 50 milyon liraya yaklaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.