banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Tamircileri Sanat Esnaf Odası Odalar Birlik Başkanı Mehmet Şefik Bakay

Elektrik borcunu ödemeyenler için hukuki süreç başlıyor

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından yapılan yazılı açıklamada; 'Tarımsal Sulama' nedeniyle oluşan elektrik borçlarına yönelik olarak gerçekleştirilen 'Helalleşme Kampanyası'na katılan çiftçilere teşekkür edildi. Açıklamada ayrıca, borcu bulunan ve kampanya imkanından yararlanmayan çiftçilerin yasa gereği elektrik enerjilerinin kesileceği ifade edildi.

DEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde tarımsal sulama yapan ve elektrik borcu bulunan çiftçilerin mağdur olmaması için Türkiye'nin en ucuz elektriğinin bölge çiftçisine sunulduğuna dikkat çekildi. Açıklamada DEDAŞ’ın, kampanya süresince mevcut elektrik borcu tutarının dörtte birini ödemeleri karşılığında 2014 yılında bir daha herhangi bir ücret alınmayacağı hususunda çiftçilere söz verildiği hatırlatıldı.

DEDAŞ açıklamasında, gerek kurum iletişim merkezlerine, gerekse ilgili bankalara gelerek DEDAŞ ile anlaşan çiftçilere teşekkür edildi. Bundan sonra yaşanacak süreççe dikkat çekilen açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ve şirketin ortaya koyduğu çok cazip tekliflere rağmen anlaşma yoluna gitmeyen ve bedelini ödemeden tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçilerin, yasa gereği elektrik enerjilerinin kesileceği ve hukuki süreçlerin başlatılacağı uyarısında da bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.