banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

El-Ruha'da Urfa'nın rekabet gücü tartışıldı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Şanlıurfa'nın Yerel Rekabet Gücünü Geliştirme Platformunun üçüncü toplantısı yapıldı. EL-Ruha Otel Kızıl Koyun toplantı salonunda gerçekleşen programda Şanlıurfa'nın rekabet gücünün geliştirilmesi için beyin fırtınası oluşturuldu. Şanlıurfa'nın emekleyen sanayisinin sıçrama yapması için şu anki sürecin doğum sancısı olarak değerlendirenler de oldu.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutanı'nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanlığın bir genel müdürün yanı sıra Şanlıurfa Sanayisini Yeniden yapılandırma projesini yürüten uzmanlar, Sivil toplum Örgütleri temsilcisi ve daire müdürlerinden oluşan yaklaşık 40 kişi katıldı.

Toplantının açılış Konuşmasını yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, slayt eşliğinde Şanlıurfa'ya turizm anlamında yapılması gerekenleri anlattı

Şanlıurfa'ya İstanbul'daki Haliç Kongre merkezi gibi bir kongre merkezinin yapılması üzerinde proje hazırladıklarını dile getiren ŞUTSO Başkanı Ertekin, Antakya'daki Ottoman Place Otel gibi Şanlıurfa Karaali'de de kaplıca turizmime hitap edecek bir otelin yapılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Ayrıca Şanlıurfa'nın deniz turizmini geliştirme konusunda Halfeti ve Atatürk Barajı göl aynası kıyılarında çeşitli tesisler kurulmasını katılımcılara öneren ŞUTSO Başkanı Ertekin, "Atatürk Barajı Gölü Van Gölünden sonra ikinci büyük bir göldür. Eğer biz Atatürk Barajı sahillerini bir deniz sahil şeridi gibi değerlendirirsek hemen komşumuz olan Suriye'den ve Iraktan büyük talep gelecektir. Böyle bir turizm projesinin kazançlı bir iş olacağını hepinize belirtmek isterim.Kısacası yapmak istemeyen bahanesini, yapmak isteyen de çaresini bulur.Bölgesel kalkınma için öldürücü rekabet etmek yerine kümelenmeyi önemsiyorum.Uluslar arası rekabet için markalaşma ve pazarlama şart."ifadelerini kullandı

ŞUTSO Başkanı Ertekin'in konuşmasının ardından sırasıyla GAP İdaresi Bölge müdürü Mehmet Açıkgöz, Şanlıurfa DEDAŞ Müdürü Mustafa Yılmaz, Karacadağ Kalkınma Ajansı yetkileri Şanlıurfa'nın rekabet gücünü artırma noktasında bilgiler sundular. Akçakale sınır kapısının geliştirilmesinden Şanlıurfa'nın elektriği pahalı kullanmasına kadar birçok konuda beyin fırtınasının yapıldığı Şanlıurfa'nın Yerel Rekabet Gücünü Geliştirme Platformunun üçüncü toplantısında Suriye İş Geliştirme Merkezi Halep Sorumlusu George Catinis de bir konuşma yaptı. Türkiye ile iş birliği yapmak için Suriye Devlet Başkanı Beşer Asat'tan talimat aldıklarını aktaran Suriye İş Geliştirme Merkezi Halep Sorumlusu George Catinis, bu çerçevede Şanlıurfa ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.