banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Ekonomi, siyasete kurban edilmeyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa referandumu sonrası iş dünyasına ilk teşekkür ziyaretini, 350 bin üyeli İstanbul Ticaret Odasına (İTO) yaptı. Burada iş dünyasına seslenen Başbakan, 2011 yılındaki seçimler öncesi seçim ekonomisi uygulayacaklarına ilişkin iddiaları sert bir dille yalanladı: İki sihirli kavramımız var, istikrar ve güven. Bunlardan taviz veremeyiz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde hükümetin seçim ekonomisi uygulayacağını iddia edenlere İstanbul Ticaret Odasında (İTO) cevap verdi. Ekonomiyi siyasete kurban etmeme kararlılıklarını kriz döneminde de sürdürdüklerini kaydeden Başbakan, Böylesine başarılı bir model önümüzde dururken, oraya dönmemezi bekleyenler aldanıyor. Boşuna beklemesinler. Bizim iki sihirli kavramımız var: İstikrar ve güven. Bunlardan taviz veremeyiz. Mali kuraldan asla vazgeçmeyiz. dedi. Önceki gün açıklanan büyüme ve istihdam rakamlarından da övgüyle bahseden Erdoğan, kriz döneminde işçi çıkararak hükümeti zor duruma düşürmek isteyenleri eleştirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen 5. Başarılı KOBİler (küçük ve orta boyutlu işletmeler) yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Törene katılan Başbakan Erdoğan, başarılı KOBİlere ödüllerini takdim etti. Burada konuşan Erdoğan, KOBİlerin önünün açılması için her türlü desteği verdiklerini belirterek, KOBİler geçmişte ihmal edildi. Bu işletmelerin büyümesi, refahın toplumun ana kademesine yayılması demektir. ifadelerini kullandı. Çoğunluğunu KOBİlerin oluşturduğu 2 milyonu aşkın işletmeyi desteklemek için pek çok uygulamayı hayata geçirdiklerini aktaran Erdoğan, bir yıldan uzun vadeli kredilerde faiz oranını yüzde 13ten 12ye çektiklerini, esnafa yansıyacak oranın ise yüzde 6 olduğunu bildirdi.

Esnafın 1951 yılından beri gördüğü en düşük faiz rakamlarına inildiğini ifade eden Tayyip Erdoğan, Kimse kalkıp da siyasi bir dille, özellikle esnafımız şöyle eziliyor, böyle eziliyor deme hakkına sahip değil. Ben belgeyle konuşuyorum, bilgiyle konuşuyorum, böyle kalkıp kurusıkı atarak değil. O gerçekleri görmemiz lazım. Fakat bunlardan bihaber olanlar maalesef kalkıp işte esnaf yalnız bırakıldı, esnaf terk edildi... Çiftçiye ne verdiniz? Köylüye ne verdiniz? diyor. Verilenlerin hepsi ortada. ifadelerini kullandı. KOBİlerin Afrika ve Orta Asya pazarlarına açılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Tayyip Erdoğan, hükümetin aktif dış politikasının bu adımlara öncülük ettiğine dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında bazı kesimlerin dillendirdiği hükümet 2011de seçim ekonomisi uygulayacak iddialarına da cevap verdi. Seçim ekonomisi konusunda hiç tavizlerinin olmadığını kaydeden Başbakan, Benim kitabımda böyle bir şey yok. Nasıl planladıysak öyle gidecek. değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, ekonomiyi siyasete kurban etme gibi bir düşüncelerinin olmadığını ısrarla vurguladı. Başbakan, Bizim için devletin tüm imkanlarını kullanıyorlar dediler. Evet, devletin imkanını, Hazine yardımını kullanıyoruz. Ama onlar da Hazine yardımı alıyor. Makama tahsisli araç vardır, hizmete tahsisli araç vardır. Hizmete tahsisli aracı memur kullanır. Biz memur değiliz. Bunlar 60lı yıllardan kalma siyaset tavrıdır. Yok yanına hanımını alıyor, kızını alıyor diyorlar. Herhalde hanımsız dolaşacak halim yok. eleştirisinde bulundu. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın referandum sonrasındaki ilk iş dünyası ziyaretini İTOya yaptığına işaret ederken, bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Referanduma İTOnun desteği güç kattı

İTOnun referandum sürecinde verdiği desteğe de teşekkür eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bu süreçte İTOdan gelen destek güç katmıştır. Çünkü bu, bir genel seçim değildi. Bu, bir siyasi partiyi desteklemek de değildi. Nasıl ki biz ekonomiyi siyasi kaygılarla yönetmiyoruz. Ekonominin içerisinde olanlar da ülkenin hassasiyetlerini dikkate almak zorundadır. Ekonomiyi savunuyorsak demokratik gelişmeyi de hep beraber savunalım. çağrısında bulundu. Demokrasiyle ekonomik gelişmenin ters orantılı olarak değerlendirilemeyeceğini de dile getiren Başbakan, Tam aksine, doğru orantılıdır, atbaşıdır. Hükümet ekonomiyi büyütsün, demokrasiyi güçlendirsin ama biz hükümete destek olmayalım, rahat koltuklarda yan gelip yatalım. Olmaz böyle bir şey. dedi.

Kaynak: Zaman


Etiketler:  Tayyip Erdoğan İTO Murat Yalçıntaş 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.