banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Ekinci'den Yatırımcılara hibe çağrısı

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 23.11.2012 tarihinde Şanlıurfa İlinin de aralarında bulunduğu 20 İle yönelik 295.134.385 Milyon Euro`luk IPARD fonunu kullandırmak için Sekizinci başvuru çağrı ilanına çıkmış bulunmaktadır.
Açıklamada görüşlerine yer verilen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa il Koordinatörü Mehmet Ekinci, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında Şanlıurfa'da 9 ayrı başlıkta proje kabul edeceklerini, yatırım yapmak isteyen işletmelerin yatırımlarındaki uygun harcama kalemlerinin   % 50 ile % 65 arasında bir tutarını hibe alabilmelerinin mümkün olduğunu söyledi. Yatırımcılardan çok sayıda proje beklediklerini aktaran Ekinci, hazırlanan projelerin İl Koordinatörlüğümüze teslim edilebileceğini belirtti.

BAŞVURU TARİHLERİ 
Başvurular 17.12.2012 tarihi saat 09.00'dan itibaren, yatırım projeleri Şanlıurfa TKDK İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacak olup, başvuruların son teslim tarihi 15.01.2013, saat 21.00'dir. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru Çağrı Rehberleri (versiyon 2.0) kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilmektedir.

Hibe verilecek alanlar
Süt Üreten Tarımsal İşletmeler
Et Üreten Tarımsal İşletmeler
Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Meyve ve Sebzelerin İslenmesi ve Pazarlanması
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi
Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi
Kırsal Turizm
Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.