banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Ekim ayında 1,4 milyar adet tavuk yumurtası üretildi

Tavuk yumurtası üretimi Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 5,6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 4,5 azaldı. Buna göre tavuk yumurtası üretimi 1,4 milyar adet olarak gerçekleşti.

Kesilen tavuk sayısı 86 milyon adet, kesilen hindi sayısı ise 375 bin adet oldu

Kesilen tavuk sayısı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 7,5, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 arttı. Ekim ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 1,3, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 azaldı.

Tavuk eti üretimi 148 505 ton, hindi eti üretimi ise 3 686 ton olarak gerçekleşti

Tavuk eti üretimi Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 9,7, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11 arttı. Ekim ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 7,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azaldı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.