banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Eker; Et fiyatları düşecek

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Et ve Balık Kurumu'na et piyasasıyla ilgili düzenleme yetkisi verildiğini açıklayarak, buna ithalatın da dahil olduğunu söyledi.
Bakan Eker, Meclis'te gazetecilerin et piyasasıyla ilgili son gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı. Et ve Balık Kurumu'na düzenleme yetkisi verildiğini belirten Eker, "Yani piyasayı düzeltmek için tedbirleri alma ve uygulamaya koyma konusunda yetki verildi" dedi. Buna ithalatın da dahil olup olmadığının sorulması üzerine Eker, "Elbette" yanıtını verdi. Bir şeyin altını çizmek istediğini de ifade eden Eker, "Asla üreticiye zarar verecek bir uygulama yaptırmayız. Tamam mı? Burada hedefimiz üreticiye
zarar vermek değil, aradaki spekülatörlerin zararlı tesirlerini bertaraf etmektir. Çünkü üretici ile bizim bir şeyimiz yok. Üreticiye zarar veremeyiz. Arada birileri spekülasyon yapıyor, üretici dışında. Tüketiciye de zarar veriyorlar, üreticiye de zarar veriyorlar. Yani arada böyle bir zümre türedi. Bizim hedefimiz onlar, onların vereceği zararı bertaraf etmek" diye konuştu.

"PERAKENDE FİYATLARA HEMEN YANSIMAZ"
Fiyat düşüşlerinin perakendeye bir günde yansımayacağını belirten Eker, "Ama toptan et fiyatlarını etkiler, kesimleri etkiler. Şu anda psikolojik olarak zaten bunu etkiliyor" dedi.
Perakende fiyatlara yansıması için öngördükleri bir süre olup olmadığının sorulması üzerine de Eker, "Birkaç gün. Yani belirli, makul bir sürede etkisi hissedilir. Zaten iki gündür bunu konuyoruz. Bu iş böyle akşamdan sabaha olacak birşey değil. Biraz gerçekçi olun" şeklinde konuştu.
Önceki Pazar günü bütün sektör temsilcileriyle bir araya geldiğini ve çok ayrıntılı olarak bütün üretim maliyetlerini, Türkiye'deki hayvan varlığını, sektörle paylaştığını anlatan Eker, "Ve hepsi de bizim tezimizin doğru olduğunu kabul etti, mutabık kaldık bu konuda. Mesela ne kadar besi metaryali olduğunu biliyoruz. 'Böyle midir?' diyorum. 'Evet böyledir'. Peki ne istiyorsunuz? Birileri arada diyor, daha çok kar edelim, mesele bu" dedi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.