banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Dolap; Pamuk desteklemeleri hesaplara aktarıldı

Yaklaşık 20 bin pamuk üreticisini yakından ilgilendiren ve 258 milyon TL tutarındaki pamuk desteklemeleri Tarım Bakanlığı tarafından çiftçilerin hesabına aktarıldı.

Şanlıurfa'da pamuk yetiştiren çiftçilerin pamuk desteklemelerinde yaşadıkları  sorunlar Ziraat Odamızın, milletvekilleri ve Tarım Bakanlığı nezdindeki görüşmeleri sonucu çözüme kavuşturuldu.

Bakanlığın yayınladığı genelgeye göre; sertifikalı tohum kullananlarda 2 kg'ın üzerinde tohum kullananlar destekten yararlanır hale getirilmişti. Bunun sonucu olarak Şanlıurfa'daki pamuk üreticilerinin yaklaşık 15 milyon TL'lik kaybı söz konusu olmaktaydı. Ayrıca yine Şanlıurfa'da 5 bin çiftçinin pamuk destekleme başvuru belgelerinde yaşadıkları mağduriyetler de giderildi.

28 Haziran'da ödenmesi planlanan desteklemeler Tarım Bakanlığının hazine ve maliye Bakanlıkları ile yaptığı girişimler sonucu hesaplara yatırıldı.

Yardım ve desteklerinden dolayı Tarım Bakanımız sayın Mehdi Eker'e, Müsteşar Yardımcısı sayın Ferhet Şelli'ye, Valimiz sayın Nuri Okutan'a ve Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.

Halil DOLAP

Şanlıurfa Ziraat Odası

Yönetim Kurulu Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.