banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Dolandırıcı Çiftçiye Dadandı
Anadolu’da artan dolandırıcılık olayları Güneydoğu İllerine sıçramaya başladı. kontör, altın ve otomobil alanlarındaki dolandırıcılık çiftçiyi de vurmaya başladı



Kontör, altın, otomotiv ve emlak gibi sektörlerde vatandaşı mağdur eden dolandırıcıların yeni hedefi çiftçiler oldu.

Köylüler, bin bir emek ve masrafla ürettiği sebze meyvesini, yetiştirdiği hayvanını dolandırıcılara kaptırıyor.



Zaman gazetesinin haberine göre belirli bir ilçede, kasabada yüksek fiyatla ve peşin parayla ürün ve hayvan alarak güven telkin eden dolandırıcılar, daha sonra toplu alım yaptıktan sonra ortadan kayboluyor.



Yüksek fiyattan alım yaptığının duyulmasının ardından birkaç parti daha yüksek fiyattan peşin para ödeyerek küçük ve büyükbaş hayvan alan dolandırıcılar, daha sonra vadeli toplu alım yaptıktan sonra bir daha ilçeye uğramıyor.



Hatta bu kişiler mal aldıkları kişilere güven telkin etmek amacıyla cami derneklerine de bağışta bulunuyor. n.s. isimli çiftçi, bu kişilerin, "bu adamda para kalmaz. Dini bütün bir insan" imajıyla güven telkin ettiklerini ifade ediyor. 

Dolandırıcıların başvurdukları ikinci yöntemi ise taksit seçeneği. İki hafta üst üste peşin para vererek koyun, kuzu ve büyükbaş hayvan ile üzüm, domates, salatalık, incir gibi sebze-meyve ürünü toplayan bu kişiler, üçüncü hafta toplu alım yaptıktan sonra taksitli ödeme yapacaklarını söylüyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.