banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Doğalgaz kullanımı kömür satışlarını düşürdü

Kömür satışlarının son yıllarda azaldığını söyleyen Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, Gaziantep’te doğal gaz kullanımının artmasının odun ve kömür satışlarını etkilediğini ifade etti.

Gaziantep’te havaların soğuması ve yağışların başlaması ile birlikte odun ve kömür satışlarının artması beklenirken, durma noktasına geldiğini belirten Keklik, soba yerine doğalgaz kullanmaya başlayan vatandaşların yakacak satıcılarının işlerini durgunlaştırdığını aktardı.

Keklik, “Vatandaşların büyük bir bölümü doğalgaza geçti. Bundan dolayı kömür satışlarında yaşanan durgunluk esnaflarımızı mağdur ediyor.” dedi.

Doğalgaza geçildiği için odun kömüre talep azaldı

Kışın başında odun ve kömür satışlarında umduğunu bulamayan esnafın zor günler yaşadığını ifade eden Keklik, “Doğalgaza geçildiği için odun kömüre talep azaldı. Geçen yıla oranla bu yıl fiyatlarda çok az bir artış oldu. Eğer böyle giderse kömürcülerin ve oduncuların işi bitecek.” ifadelerini kullandı.

Kömür kullanan vatandaşların sayısının her geçen yıl azaldığını belirten Keklik, “Doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte kömür kullanan vatandaşların sayısı da düştü. Geçen yıllara göre kıyasladığımızda bu yıl kömür satışlarında yüzde 20’lik bir azalma oldu. Kömür satışlarını doğalgaz kullanımı olumsuz etkiledi. Hem de vatandaşların alım gücü azaldı.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.