banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Doğa Sigorta, Katılım Sigortacılıkta dikkat çekiyor

Kurulduğu günden beri başarıyla uyguladığı sağlıklı büyüme stratejisi ve güçlü sermayesi ile sektörün güvenilir şirketlerinden biri haline gelen Doğa Sigorta Türkiye de ilk kez uygulanan İslami hassasiyetlere uygun Katılım Sigortacılığıyla yabancı sermayenin dikkatini çekmiştir. Sektörde konuşulanlara ve edinilen bilgilere göre körfez Ülkelerinden ve kıta Avrupası’ndan dünyanın önde gelen sigorta şirketleri Doğa Sigorta’ya yatırım yapmak için çalışmalar yapıyor.

Bu konuyla ilgili bilgi aldığımız Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı şu anda tarafımıza resmi yollardan ulaşan bir teklif bulunmamakla birlikte şirketimize yönelik ilgiden bihaber değiliz dedi.

Açıklamalarına devam eden Kırmızı, ‘Sektörümüzden bize yöneltilen bu tür sorulara verdiğimiz cevabımızda dışarıdan yatırım almak gibi bir önceliğimiz olmadığını belirtiyoruz. Her ne kadar yabancı sermayenin ülkemize bizim aracılığımızla ilgi duyması ve şirketimizin kısa zamanda bu denli güvenilir bir imaja sahip olması memnuniyet verici olsa da şuanda dışarıdan yatırım almak gibi bir gündemimiz yoktur.

Hali hazırda güçlü sermaye yapısına sahip olan şirketimizin, dünyanın en güçlü reasürans şirketleriyle işbirlikleri bulunmakta ve üstlendiği riskin paylaşımını mükemmel bir şekilde gerçekleştirmektedir. Bu anlamda Doğa Sigorta %100 yerli bir kooperatif şirketi olarak 2023 yılına kadar sektörde önemli bir yer edinmeyi ve sektörün en önemli şirketlerinden biri haline gelmeyi hedeflemiştir.

Bu tür ortaklıkları veya yatırımları hedefe ulaştığımız takdirde gündemimize alabiliriz. O tarihe kadar yüzde yüzü yerli sermayeli bir şirket olarak devam etme hedefindeyiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.