banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Diyarbakır'da mısır hasadına başlandı

Çınar ve köylerinde ekilen mısırın hasadına başlandı. Biçerdöverlerin başlıklarında yapılan ufak bir değişiklik ile çiftçiler mısır biçme işlemine başladı.

Dönüm başına yaklaşık 1 ile 1,5 ton ürün bekleyen çiftçiler, biçilen mısırları Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) satıyorlar.

Çınar’da çiftçilik ile uğraşan Orhan Yakut bu yıl mısır veriminden memnun olduklarını belirterek, “Bu yıl mısır ekenler güzel bir verim aldı. Bir ton ile 1,5 ton arasında bir verim alıyoruz. Çınar ve Bismil çevrelerinde birinci ve ikinci ürün olarak mısır eken çiftçiler güzel bir ürün aldılar. Çiftçiler aldıkları ürünleri Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) satıyorlar, paralarını peşin alıyorlar, güzel bir kazanç elde ediyorlar. Çiftçiler bu yılki ürünlerden memnundur.”  dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi yurt dışından getirdiği yeni sistemle mısırları stokluyor. Yurt dışından gelen cihazlar ile yaklaşık 250-300 ton mısır, yurt dışından gelen özel torbalarda bozulmadan saklanabiliyor. Çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne satılan mısırların fabrikalarda işlenerek mısır nişastası, mısır yağı, şeker ve daha birçok gıda maddesi üretildiğini ifade ettiler. (Vedat Aydın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.