banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Diyarbakır'da 78 bin kursiyere eğitim verildi

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Yenişehir ilçesi Mehmetçik İlkokulu toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı, 17 ilçenin halk eğitimi merkezi müdürleri ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantıda 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda açılan kursların değerlendirilmesi, önceki yıllara ait halk eğitimi planlama komisyonundan gelen görüş ve önerileri göz önünde bulundurularak yeni eğitim öğretim yılında açılacak kurslara ait planlamalar yapıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Atlı, 17 ilçe halk eğitimi merkezleri ile farklı kurumlar işbirliğiyle açılan meslek kurslarında 38 bin 402, sosyal ve kültürel kurslarda 32 bin 525, okuma – yazma kurslarında 7 bin 259 olmak üzere toplam 78 bin 186 kursiyerlere eğitim verildiğini belirtti.  Hayat boyu öğrenmenin vatandaşlarımızın istihdama ve eğitim ihtiyaçlarına yönelik kursların açılmasına rehberlik ettiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Atlı, yapılan toplantıda alınan kararları maddeler halinde şöyle açıkladı:
- Kurs faaliyetleri için kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği devam eden kursların denetlenmesi.


-Aile eğitim kurslarının açılmasına önderlik etme.
 

-Açılacak kursların istihdam ve eğitim ihtiyaçlarına yönelik olması.
 

-Mahalle köy ve beldelerde ev hanımlarına yönelik beceri kazandırma kurslarının açılması.


-Açılacak kurslara bayanların katılması için yardımcı olunması.


-Diyarbakır’a bağlı halk eğitimi merkezi müdürlüklerince okuma-yazma bilmeyenlerin tespit edilmesi.


-Tespit edilenlere yönelik okuma – yazma kurslarının açılmasına özen gösterilmesi.


-Kamu-kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel kurumlar ve kuruluşlar, vakıf ve dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılması (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.