banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Diyarbakır'a 1,5 yılda 827 milyon lira yatırım yapıldı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Başkanvekili Abdulkadir Karavil, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi ve ilave bölgeye yapılan yatırımlardan dolayı bölgenin önemli bir ticaret merkezi olacağına dikkat çekerek, amaçlarının bölgeyi önemli bir istihdam alanı haline getirmek olduğunu söyledi.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinin (DOSB) bünyesinde çalışanlara ulaşmanın her zaman açık ve şeffaf olduğunu belirten DOSB Başkanvekili Karavil, “Bildiğiniz gibi, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi için yer seçimi çalışmalarına 1990 yılında başlanmış; 1991-1995 yılları arasında arsa kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirilmiş ve imar planları hazırlanmış; 1996 yılından itibaren de arsa tahsisleri yapılmaya başlanmıştır. Barış süreciyle açıklanan teşvik paketleri ile doğalgazın gelmesi sonucu elektrik kesintileri minimize edilmiş ve bölgemize ilgi artmıştır. Yönetim şeklimiz sayın valimiz ve yöneticilerimizle birlikte yürütülmektedir.” Dedi

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da sunduğu destekle birlikte büyüme çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Karavil daha sonra, “ Sorun yaratan bir yönetim değil sorunları çözen bir yönetimle çalışmaktayız. OSB yönetiminde bulunan birimlerimizin her biri kendi aralarında daha rahat çalışma imkânına kavuşmuştur. Bizim öncelikli hedefimiz istihdamı artırmak ve OSB’mizi her açıdan gelişmiş bir duruma getirtmektir. Ülke ekonomisine katkı sağlayan araçlardan birisi de sanayidir. Bölgemizdeki sanayi daha çok tarıma dayalı olarak gelişmiştir. Son yıllarda bölgemizde yapılan yeni tahsislerle bölgemiz sanayi bölgesi durumuna geçmiştir. Sanayinin gelişmesiyle birlikte ortalama yaşam kalitesi yükselecek. İşsiz insan sayısı azalacak. Nitelikli insan artacak ve kişi başına düşen milli gelir aratacaktır.” İfadelerine yer verdi.

“Bürokratik engelleri en aza indirdik”

2010 yılında işe başladıklarında OSB bünyesine pek az fabrika bulunduğunu fakat gelinen nokta itibariyle fabrika sayısında büyük bir artış gösterdiğini ifade eden Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doktor İlhan Karakoyun ise, “2012 Yılı ve öncesinde, arsa tahsisleri için OSB’ye başvuru usulü ve bu başvuruların değerlendirilmesi ile arsa tahsisi konusunda herhangi bir sistem ve değerlendirme kriterleri seti bulunmamaktaydı. Arsa için talepte bulunanlar, sadece bir dilekçe ile başvuru yapmakta ve tahsisler de subjektif değerlendirmeler ve uzun vadeli olmayan bir bakış açısıyla yapılmaktaydı. Dönemin Diyarbakır Valisi Sayın Mustafa Toprak’ın talimatlarıyla, Karacadağ Kalkınma Ajansı uzmanları ve DOSB Müdürlüğü işbirliğiyle ortak bir çalışma yapılmış ve bu çalışma Mayıs 2012’de dönemin DOSB Yönetimine sunulmuştur. OSB’de arsa tahsisi için bir başvuru usulü ve değerlendirme sistemi oluşturulmuş ve bu sistem dönemin DOSB Yönetimince kabul edilerek Ağustos 2012 tarihinden itibaren uygulanmaya başlamıştır.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
Diyarbakır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.