banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

DİKA Siirt'te toplandı

 Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) 2014 Yılı İkinci Kalkınma Kurulu Toplantısı Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantı, Mardin merkezli düşünce kuruluşu olan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül başkanlığında yapıldı.

Toplantı DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay ile Kalkınma Kurulu Başkanı Ahmet Akgül’ün açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından önceki Batman toplantısında alınan kararlar ile toplantının gündem maddeleri katip üye Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Gürgör tarafından kurul üyelerine okundu.

DİKA’ın Araştırma, Strateji Geliştirme ve Programlama (ASGP) Birimi Uzmanı Afşin Seren Denizli tarafından ajansın 2014 yılı faaliyetleri hakkında kurul üyelerine bilgi verildi. Yine ASGP birimi uzmanı Ayşe Akyapı tarafından 2015 yılı mali destek programları hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra aynı birim uzmanı Elçin Demirel tarafından “Bölgesel Sosyal Politika Sorunlarının Çözümünde Yerel Paydaşların Rolü” konusunda kurul üyelerine bilgi verildi.

Son olarak Artuklu Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Dilek Cindoğlu “Bölgenin Sosyal Yapı Mevcut Durum Analizi Üzerine Strateji Önerileri” konulu kurul üyeleri ile etkileşimli sunum gerçekleştirdi. Toplantının değerlendirme bölümünde de kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.