banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Diyarbakır Şırnak Gaziantep Adıyaman

Devlet Memurları ve Belediye Kanununda değişiklik teklifi verildi

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, devlet memurlarını yakından ilgilendiren 2 kanun teklifini hazırlayarak, gerekçeleriyle birlikte Meclis’e sundu.

Kaleli’nin Devlet Memurları Kanunu ile Belediye Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve gerekçelerinin yer aldığı kanun tekliflerinde; “İtfaiye çalışanlarının hak etmiş olduğu iş riski ve güçlüğü tazminatının Anayasa’nın temel ilkelerinden olan ‘ölçülülük’ ilkesine göre yeniden düzenlenmesi, sosyal adalet ve çalışma yaşamı açısından önemlidir. Bir diğer önemli konu ise yukarıdaki sorumluluklarla ilgili teşkilatın yeniden adlandırılması zorunluluğudur. Kurumlar çağın gereksinimine uygun isim değişikliği yaparken Türkiye’nin en kapsamlı arama – kurtarma faaliyetini görev edinen afet ve acil durum önleme ve müdahale görevini üstlenen itfaiye teşkilatları kelime anlamıyla ‘söndürme’ sözcüğünün esiri olmaktadır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.