banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Develer Şanlıurfa’da alıcı buluyor


Çöl iklimine uygun şartlarda yaşayabilen develer, Suriye’de yaşanan çatışmaların ardından getirildikleri illerde alıcı buluyor.

Suriye’de yaşanan çatışmalardan en çok etkilenen sınır illerden biri olan Şanlıurfa’da son günlerde develer görünmeye başlandı. Canlı hayvan pazarına getirilerek satışa sunulan develerin Şanlıurfa’da sayıları giderek artıyor. Kurban Bayramında kurbanlık olarak da tercih edilen develer, çok sayıda alıcı buluyor.

Bu yılın çok yağışlı geçmesini fırsat bilen besiciler, hasat mevsiminin yaşandığı bu günlerde deve beslemeye başladı. Bazı besiciler, develerini koyunlarla aynı merada otlatırken bazıları da sadece develerini otlatmayı tercih ediyor.

Fiyatların uygun olmasından dolayı alıcı bulan develer, bölge tarafından ilgiyle karşılanıyor. Bu gidişle deve besleme kültürünün Şanlıurfa’da yaygınlaşacağı belirtiliyor.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.