banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Dere Temizliği Başlatıldı

    Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalar kapsamında önce vinç yardımıyla dereye bırakılan mini iş makinesi deredeki atıkları topladı, ardından da dereler tazyikli su ile temizlendi.

    DERELERDEKİ ALTYAPI EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİ

    3 Derenin Islahı konusunda titizlikle çalıştıklarını belirten Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, temizliğin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla derelerde yaşanan alt yapı eksikliklerinin en kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyledi.

    Derelerin temiz kalması konusunda mahalle sakinlerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Palalıoğlu, "Derelerin temizliği konusunda burada yaşayan mahalle sakinlerine büyük görevler düşüyor. Çünkü derelerin temizliği sivrisinek ve haşerelerin üremesinde önemli bir etken. Haftada bir iki kez ilaçlama yapılmadığı takdirde dereler büyük tehlike oluşturuyor. Derelerin beton olmayan kısımlarının temizlenmesi ise çok zor. Bu konuda yetkililere seslenmek istiyorum. Altyapı eksikliği bulunan derelerde eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi bizler için çok önemli" dedi.

     Şanlıurfa'da tifo, dizanteri, şark çıbanı v.b bulaşıcı hastalıkların yaygın olarak görüldüğünü hatırlatan Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, "Üç Derenin Islahı projesiyle Sırrın, Cavsak ve Karakoyun derelerinde ıslah çalışmaları yaptık. Bugün temizlik konusunda gelinin nokta bizleri oldukça mutlu etmiştir. Temizliğe verdiğimiz önemin bir göstergesi de bugün derelerin deterjanla temizlenmesidir. DSİ ile birlikte yürüttüğümüz Paşabağı Sulama Projesiyle birlikte derelerin içersinden temiz su akıttığımız takdirde hayallerimizi gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

    Derelerin deterjanla yıkanma işlemini belirli aralıklarla gerçekleştireceklerini kaydeden Palalıoğlu temizlik çalışmalarında emeği geçen çalışanlara teşekkür ettiğini söyledi.

    Şehrin temiz bir kent görünümüne kavuşması noktasında kirletmemenin önemine değinen Palalıoğlu, temizlik konusunda halkımızın bize vereceği tek destek şehri kirletmemektir. Biz halkımızın bize bu konuda yardımcı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

    Derelerdeki temizlik çalışmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Karşıyaka Mahalle Muhtarı Matar Sakat, derelerde yaşanan altyapı eksikliklerinin en kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.