banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Değirmenciler eski günlerini özlüyor

Diyarbakır’daki değirmenciler, un üretimi yapan fabrikaların artması nedeniyle geçmiş yıllardaki iş yoğunluğunu sağlayamıyorlar.

Merkez Bağlar ilçesinde 18 yıldır değirmencilik yapan Ramazan Karakaş, eskiden gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Değirmenlere olan ihtiyacın günden güne azaldığını belirten Karakaş, “Eskiden buraya daha fazla iş geliyordu. Gece gündüz çalışıyorduk. Şu anda işler durgun. Bunun temel sebebi un yapan fabrikaların açılmış olmasıdır. Halk artık hazır un alıyor.” dedi.

Yaptıkları işten hiçbir ücret almadıklarını aktaran Karakaş, buğdaydan arta kalan kepeği hayvancılıkla uğraşanlara satarak geçimlerini sağladıklarını ifade etti.

Müşterilerinin büyük kısmının köylerde yaşayan kişilerden oluştuğunu dile getiren Karakaş, “Getirilen buğdayı önce elekten geçiriyoruz. Daha sonra yıkamadan geçiyor. Birkaç saat dinlendirilip, kurutuluyor. Ardından da un yapıyoruz. Yaptığımız işlemler bunlardan ibarettir. Bir torba buğdayı, dinlenmesi ve kurumasıyla birlikte 2 saatte hazırlıyoruz. Müşterilerimizin çoğunluğu köylerde yaşayan insanlardır. Özellikle Karacadağ bölgesinden çok müşterimiz var.” şeklinde konuştu.   (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.