banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Dedeman Şanlıurfa,
Çevreye duyarlı uygulamalarda öncü olan Dedeman Şanlıurfa, gerçekleştirdiği çalışmalardan ötürü Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Yeşil Yıldız Belgesi ile ödüllendirildi.

Dedeman Şanlıurfa, çeşitli koşulları sağlayarak ve gerekli modernizasyonları gerçekleştirerek genel hatlar itibariyle; elektrik, su ve enerji kullanımında tasarruf sağladı. Çevreye zararlı maddelerin ve atık miktarının azaltılmasını, enerji verimliliğinin arttırılmasını, tesisin çevreye uyum ve duyarlılık konusunda çalışanların bilinçlendirilmesini ve eğitimini sağlamayı amaçladı ve bu süreci başarıyla gerçekleştirdi. Bu bağlamda Dedeman Şanlıurfa oteli,   T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi  Belgesi” ni almaya hak kazandı.



Yeşil Yıldız Belgesi ile ödüllendirilen Dedeman Şanlıurfa, birçok çevreci uygulamaya imza atıyor. Çevreye dost bir işletme olarak hizmet vermek için, çevreci kuruluşlarla işbirliği yapan Dedeman Şanlıurfa yılda yaklaşık 1500 kg atık yağı geri dönüşüme göndererek kaynak suların kirlenmesini önlüyor. Ayrıca ofislerindeki atık kağıtları, atık kağıt kutularında toplayarak tekrar geri dönüşümü sağlamaktadır.



Otelde kullanılan atık sabunlar toplanıp, sıvı sabun haline getiriliyor ve böylece hazırlanan sıvı sabunlar halı ve koltuk temizliğinde kullanılıyor, leke için çevreye zararlı kimyasal kullanımı azalıyor. Kurum olarak şarjlı pilleri kullanmaya özen gösteren kurumda atık piller ise toplanıp, geri dönüşüme kazandırılıyor ve böylece pillerin kimyasallarından kaynaklanan toprak kirliliği engelleniyor.



Çevre duyarlılığı konusunda Dedeman Şanlıurfa’nın diğer uygulamaları ise; Çöpler ayrıştırılarak geri dönüşüme gönderiliyor, çalışanların  çevre bilincini geliştirilip ve duyarlılığı arttırmak için çevre eğitimleri veriliyor. Tüm misafirlerimize çevreye duyarlılık konusunda geri dönüşüm hatırlatmaları yapılıyor, fazla su kullanımı minimize ediyor.



Çevreci uygulamalarıyla sektörde diğer otellere ve kurumlara örnek teşkil eden Dedeman Şanlıurfa, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ödülünü “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi  Belgesi” ile alırken, geleceğe daha temiz bir yaşam alanı bırakmak için çevreci uygulamalarına devam ediyor.

Dedeman Şanlıurfa , Temiz bir dünya ve yaşanabilir bir gelecek için, Bölgede ilk, Türkiye’de 25.  "Yeşil Yıldız"ı alan otel oldu. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için, Şanlıurfa Dedeman ilk adımı attı.

Dedeman Şanlıurfa Genel Müdürü Aydın Duran,  “Dedeman Şanlıufa’ nın  verilen eğitimler ile; hem otelimizde, hem de sosyal hayatımızda, kaynakların daha tasarruflu kullanılması konusunda, büyük bir duyarlılık kazandık. Gerek eğitim, gerek çevre kirliliğini önleme ve enerji tasarrufuna yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, otelimiz bölgenin  ilk  “Yeşil Yıldız” alan oteli  oldu. Şanlıurfa’nın  ilk, Türkiye’nin  25. “Yeşil Yıldız” alan oteli olmaktan, büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Bu başarının arkasında dinamik ve tecrübeli bir ekibimiz var”  dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.