banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

DEDAŞ, 15 Gün Süre Verdi Yeniden Elektrikleri Kesecek

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından yapılan tüm uyarılar ve sağlanan kolaylıklara rağmen Şanlıurfa’daki Atatürk, Sevimli, Yalınlı-On Ortak, Topçu Gündaş, Güzelyurt, Merkez Bozova ve Tatarhöyük Sulama Birliği elektrik borcunu ödemedi. Bunun üzerine Dicle Elektrik, diğer müşterilerine enerji arzında devamlılığı sağlayabilmek için bu birliklerin elektriğini 2017 sonu itibariyle mevzuatlara uygun biçimde kesti.

Yaşanan bu durumun çözüme kavuşturulabilmesi için Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, borcu bulunan sulama birliklerinin başkanları ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan ile Mehmet Ali Cevheri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda bir araya geldi. Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın liderliğinde gerçekleşen törende, sulama birliği başkanları birikmiş olan elektrik borçlarını 15 gün içerisinde ödeme sözü verdi. Bunun üzerine Atalay ile birlik başkanları arasında konuyla ilgili bir protokol imzalandı. Protokol uyarınca 15 gün içerisinde borcu bulunan sulama birlikleri borçlarını ödemez veya temlik vererek tarımsal desteklemelerinden ödenmesi için başvuruda bulunmazlar ise elektrikleri yeniden kesilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.