banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Dar gelirliye ikinci bir müjde daha geliyor

Elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek 'sosyal tarife' formülü masada. Dağıtımşirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlininelektrik faturasının bir bölümünü kamu karşılayacak.


Geliri belirlenen sınırın altında kalanlar ödediği faturasının bir bölümünü mahsuplaşabilecek. Altıayda ya da yılda bir yapılması öngörülen mahsuplaşmanın gerçekleşebilmesi için dar gelirlininelektrik faturasını düzenli olarak gecikmeye bırakmadan ödemesi gerekiyor. Sosyal tarife Martayında Resmi Gazete'de yer alan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nda da yer alıyor.

Elektrik dağıtım şirketlerinden edinilen bilgilere göre Enerji Bakanlığı, öneriye sıcak bakarken,maliyetin alanlarına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Aile veSosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanabileceği belirtiliyor. Örneğin tarımsal sulamadadar gelirlinin faturasını bir kısmını Tarım Bakanlığı'nın karşılaması öneriler arasında yer alıyor.Özellikle kayıp kaçağın yoğun olduğu yörelerde uygulamanın fayda sağlayacağına dikkat çekenbir yetkili düzenli fatura ödeme alışkanlığının kazandırılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.