banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Ziraat Odası İle GAP TEYAP arasında imzalanan protokol gereği yapılan çiftçi ve teknik personel eğitimleri devam ediyor. Son olarak tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektörde çalışanı 69 teknik personele ‘toprak analizi ve önemi’ konulu eğitim verildi.

‘Toprak analizinin önemi’ konusundaki eğitim, Şanlıurfa Ziraat Odası eğitim salonunda GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet Coşandal tarafından verildi.

Hem teorik hem de pratik eğitimin verildiği toprak analizinin tarımdaki öneminin anlatılması sonrası, Şanlıurfa Ziraat Odası toprak analiz laboratuarında da uygulama yapıldı. Teknik personel bir toprak analizinin nasıl yapıldığını kimyagerlerin uygulamaları ile takip etti.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu benzer eğitimlerin tarım verimi artıracak hedefe ulaşılabilineceğini kaydetti.  Eğitim çalışmalarını yerinden yöneten GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet Coşandal ise eğitimlerle, en az harcama ile daha yüksek ve kaliteli verim almanın yolları konusunda eğitimlerin süreceğini söyledi.

“Hedefimize ulaşacağız”
Eğitimler konusunda görüşlerini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu GAP TEYAP ile bir süredir devam eden eğitim faaliyetlerinin daha kaliteli ve fazla ürünün alınması hedeflerinin gerçekleşeceğini kaydetti. Eğitime katılan ziraat mühendisleri ve teknikerleri, eğitimle toprak analizinin tarımda hem maliyeti, düşürdüğünü hem de daha iyi ürün alınabileceği konusunda önemli bilgiler verildiğini belirtti.

Gelişen teknoloji ve anlayış eğitimi gerekli kılıyor
Eğitime katılanlardan Ziraat Mühendisi Mithat Vural, uzman tarımsal danışmanı olduğunu, ancak gelişen tarımsal teknoloji ve anlayışı takip edebilmek için eğitimleri yakından takip ettiğini söyledi. Bu bağlamda toprak analizinin de önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vural, bitkiyi en iyi şekilde beslemenin toprak analizi ile mümkün olduğunu gördüklerini vurguladı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.