banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Çukurovalı iş adamları rakiplerini yakın takibe alacak

Adana Ticaret Odası (ATO), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansının 2015 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi Projesi’nin sağlayacağı katkılar Adanalı firmalara anlatıldı.

Toplantıda söz alan Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfü Altınsu, Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nin Adana, Mersin ve Tarsus arasındaki güç birliğine yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bilginin, küresel ticaretteki öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Altınsu, “Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte ihracatçılarımızın eli daha da güçlenecek ve doğru yerde, doğru kişilerle ticaret yapma imkânına kavuşacaklar. Firmalarımız, bu proje sayesinde hiç tanımadıkları ancak ticaret yapma noktasına geldikleri yabancı firmaların satış bilançolarını, geçmişinde yaşanan olumlu ve olumsuz ticari göstergelerini görebilecekler.” diye konuştu.

ATO Meclis üyeleri ve firma temsilcilerinin katıldıkları toplantının açılışında konuşan Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, Çukurova’nın köklü ticaret ve sanayi deneyiminin en üst seviyeye çıkarılması için Mersin TSO ve Tarsus TSO ile birlikte hazırlanan projenin özellikle ihracat yapan firmalara büyük avantajlar sağlayacağını söyledi.

Projenin, Çukurovalı firmalara, rakiplerini ölçme ve tanıma fırsatı yaratacağına işaret eden Şahbaz, “İş dünyası olarak bilginin değerini hepimiz biliyoruz. Ancak bilgiye erişme noktasında istediğimiz seviyeyi yakalayamıyoruz. Yabancı dil başta olmak üzere rakiplerimize oranla bu konuda dezavantajlarımız var. İşte proje bu düşünceden hareketle planlandı. İşletmelerimizin, üyelerimizin; dil, maliyetler, zaman gibi çeşitli nedenlerle erişemedikleri ancak işlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları bilgileri ve raporları güvenilir uluslararası kaynaklardan temin ederek kullanımlarına sunacağız. Odamız ve ortaklarımız olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde birer bilgi ve istihbarat merkezleri kuracağız ve bu merkezlerde nitelikli personel istihdam ederek özellikle pazar ve müşteri konusunda zorluk yaşayan üyelerimize destek hizmetleri sunacağız.”dedi.

Toplantının son bölümünde katılımcılara, proje eğitmeni Yaman Koç ve Proje Koordinatörü Fevzi Filik tarafından Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nin çalışma sistemine ilişkin bilgiler verildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.