banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Çocuklar Tehlikeye Aldırış Etmiyor

Şanlıurfa kent merkezinde okul çağında ki çocuklar  tehlikeye aldırmadan yıkılan binanın inşaatından demir topluyorlar.

 

Abide kavşağı üzerinde bulunan ve inşaat devam eden köprülü yol kavşağının çalışmaları devam ederken, İmam hatip lisesinin  duvarının  yıkıldığını gören bazı çocuklar  ise, inşaatın hafriyatına hücum etti. inşaatın başına gelen okul çağındaki çocuklar , inşaat sahibinin tüm uyarılarına rağmen içeri girerek hafriyattan çıkan demirleri toplamaya başladı. Zaman zaman inşaat sahibiyle tartışan çocuklar  demir keskileriyle demirleri kesip el arabasına yükleyip götürdüler. .

 

Evlerine ekmek götürmek için inşaattan demir topladıklarını belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen  14 yaşındaki bir genç, tehlikeli bir iş yaptıklarını bildiklerini ancak başka bir işleri olmadığı için bu tehlikeli yolu seçtiklerini  toplanan demirlerin kilosunu 1 liradan sattıklarını söyledi.

 

Yıkılan her inşaatın ve dökülen molazları gördüklerinde sanki’hazine ‘bulmuşçasına sevindiklerini ifade eden  Murat Kara isimli bir başka demir toplayıcı çocuk ise’ günlük 20-30 kilo demir  inşaat artıklarından veya yıkılan bir inşaattan topluyoruz, bugün Abide kavşağına geldik, İmam hatip lisesinin duvarının yıkıldığını gördük iki arkadaş bu demirleri toplayacağız’dedi.

 

Öte yandan demir toplama gelen çocukların yanında kesici bir alet ile  beton kırmak için de bir balyoz olduğu görüldü.

urfahabermerkezi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.