banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

Çobanlar sertifika alacak

 Gaziantep’in İslâhiye İlçesinde 25 kursiyerin katılacağı ‘Sürü Yönetimi Elamanı Benim’ projesi kursu için Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan arasında sözleşme imzalandı.

 

İş-Kur il Müdürü Sıraç Ekin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan  arasında imzalanan sözleşme ile, hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla, çobanların sürü yöneticisi olması sağlanacak.


Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  “İl müdürlüğümüz İle İŞKUR arasında, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla, aktif işgücü piyasası programları işbirliği protokolü imzalanmıştır.” denildi.


Proje kapsamında, küçükbaş sürü sahiplerinin gerek kendilerinin, gerekse çobanlarının küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, süt işleme teknikleri, hayvan sağlığı ve sürü yönetimi konularında eğiticilerden eğitim alarak, sertifika sahibi olmaları ve bu sertifikalarla daha kolay destekleme ve iş imkânlarına sahip olmaları hedefleniyor.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.