banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Çırak ihtiyacı için kurs açılıyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO),  İş - Kur iş birliği ile il istihdam ve mesleki eğitim kurslarının başlatılması için toplantı düzenledi. ŞUTSO Başkan Yardımcısı Osman Baysal'ın ev sahipliği yaptığı toplantıda ilin iş piyasasındaki ihtiyaç duyduğu mesleklerin seçimi konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantıda Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesinden Ahmet Tapar, İş Kur Şube Müdürü Sevda Poztepe, KOSGEB Şanlıurfa Şubesinden İdris Erkeksoy, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Mehmet Demirok da hazır bulundu.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesinden Ahmet Tapar, İş Kurun çalışmaları kapsamında yürütülecek mesleki eğitim kurslarına suça meyilli gençleri kurslara yönlendirilmesi konusunda çaba sarf edeceklerini dile getirdi.  Tapar, kurslarda başarılı olan suça meyilli gençlerin istihdamına katkıda bulunacaklarını vurguladı. İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB Başkanlığı arasında yapılan "Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı"  Projesinin Şanlıurfa'da tutacağını ifade etti.

İŞ Kur Şanlıurfa Şube Müdürü Sevda Boztepe de Harran üniversitesine mesleki eğitim kurslarında faydalanmak isteyen gençlere yönelik bir anket hazırlatacaklarını belirtti. Bu anketler ışığında ilin iş piyasasındaki ihtiyacını karşılamayı planladıklarını söyleyen Boztepe, kurslar sonunda Şanlıurfa'nın ihtiyaç duyduğu alanlarda gençlerin istihdam edileceğini kaydetti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.