banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Çiftçiye elektrik borcu müjdesi
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Abdulkerim GÖK, 24 Kasım 1994 tarih ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanuna ek madde ekleyerek, "Tabii afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin özelleştirme kapsam ve programındaki kuruluşlara olan borçlarının silinmesi, ertelenmesi veya vadelendirilmesi konusunda Bakanlar Kurulu yetkilidir" şeklindeki maddeyi içeren ve ayrıca BDDK ve TMSF Başkanlarının görev sürelerini düzenleyen maddelerin de yer aldığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu.

Düzenlemenin, ağırlıklı olarak çiftçilerin tarımsal sulama için kullandıkları elektrik borçları için yapılacağı bildirildi.

Yetkililer, binlerce çiftçinin tarımsal sulama borçlarını tabii afetler nedeniyle ödeyemediğini hatırlatarak, bu borçların şirketlerin özelleştirilmesinde de sıkıntıya yol açtığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.