banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Çiftçilerin ÇKS başvuru süresi 3 aya indirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı Kızıltepe İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili tebliğine göre çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuru süresinin 3 aya indirildiğini söyledi. Kayıt tarihinin 01.10.2014 tarihinde başlayıp 31.12.2014 tarihinde başvuru süresi sona ereceğini belirten Kalkan, çiftçilerin mağdur olmaması için gereken evraklarını hazırlayıp 01.10.2014 tarihinde başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

Çiftçi kayıt sisteminde yapılan değişiklik ile ilgili İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kalkan, çiftçilerin mağdur olmaması için ÇKS kayıtları için gereken evrakların şimdiden hazırlanmaları gerektiğine dikkat çekti. Kalkan, “Geçen yıllarda çiftçilerin aldığı doğrudan gelir desteği olan ÇKS başvuru süresi bir yılı kapsıyordu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın ilgili tebliğine göre bu sene çiftçilerin ÇKS başvuru süresi 3 aya indirildi. Şuan 2013 2014 çiftçi kayıt sistemi başvurularını alıyoruz. 01.10.2014 tarihinde sona erecektir. 2014-2015 çiftçi kayıt sistemi başvuruları ise 01.10.2014 tarihinde başlayıp 31.12.2014 tarihinde başvuru süresi sona erecektir. Bu sene çiftçi kayıt süresi çok kısa olduğundan çiftçilerin mağdur olmaması için bir an önce gereken evrakları hazırlayıp 01.10.2014 tarihinden itibaren ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.” Dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.