banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Çiftçiler dikkat! Sulama Birlikleri feshedildi

Sulama birliklerin borçlanması ve özelikle enerji konusundaki çıkmaza DSİ'den Sorumlu Su ve Orman İşileri Bakanı Veysel Eroğlu başkanlığında yapılan tıoplantının ardından sulama birlikleri feshedildi.

Akçakale ve Harran'dan Sulama elektriklerinin kesilmesi üzerine mağduriyetlerinin giderilmesi için çiftçilerden oluşan bir heyet, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri başta Kemalettin Yılmaztekin olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşmüş, Sulama elektrikleri geçici olarak bırakılarak DEDAŞ ile Sorunun kalıcı olarak çözülmesi için hafta başında masaya oturulacak kararı alınmıştı.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Orman ve Su işler Bakanı Veysel Eroğlu ile Birlikte Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin ve diğer vekiller ile oluşturulan masadan, Sorunlu Sulama birliklerinin feshedilip DSİ'ye devredilmesi kararı çıktı.

Sulama birliklerin kurulmasının ardından sürekli süpekülasyonlarla adı gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin twit atarak duyurdu.

Ali Aslan / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.