banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Çiftçiler dikkat: 2015 ÇKS başvurusu uzatıldı

Başkan Eyyüpoğlu çiftçilere fırsatı iyi değerlendirme çağrısında bulundu.

Şanlıurfa’da da az sayıda çiftçinin başvuruda bulunamadığı 2015 ÇKS kayıtları için son bir süre tanındı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin girişimleri ve aralarında Şanlıurfa Ziraat Odası’nın bulunduğu çok sayıda ziraat odasının başvurusu üzerine Bakanlık ek süre tanıdı. Buna göre 2015 yılı ÇKS Kaydı yapamayan çiftçiler başvurularını 29 Şubat 2016 tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, “Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından imzalanarak Resmi gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa sunuldu. Yapılacak geçici düzenleme ile 2015 üretim yılına ilişkin başvurularını 30 Haziran 2015 tarihine kadar yapamayan çiftçiler söz konusu üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 29 Şubat 2016 tarihine kadar yapılabilecek.

Çiftçiler bu fırsatı iyi kullansın

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu 2015 yılı ÇKS kaydı yapamadığı için desteklemelerden faydalanamayan çiftçilere çağrıda bulundu. Çiftçileri ÇKS başvuru sürelerini aşmaları konusunda da uyarıda bulunan Başkan Eyyüpoğlu, ‘2015 yılı ÇKS başvurusunda bulunamayan çiftçilerimiz için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına başvuruda bulunarak ek süre istedik. Bakanımız sayın Faruk Çelik bizleri kırmayarak başvuru yapayan çiftçimize son bir fırsat tanıdı. Çiftçilerimiz adına kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. 2015 yılı kaydını yapamayan çiftçilerimiz de bu fırsatı kaçırmasın’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.