banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Çiftçi armut fiyatlarından memnun

Tatvan ilçesinde kendi yerli armutlarını yetiştiren çiftçiler, bu yılki mahsulün verim ve fiyatlarından memnun olduklarını belirtirken vatandaşlar ise 4-5 TL’yi bulan fiyatları pahalı buluyor.

Tatvan’da hemen hemen her evin bahçesinde bulunan ve halk arasında ‘Melaki ‘diye isimlendirilen armut, fiyatıyla bu yıl üreticilerin yüzünü güldürdü. Geçen yıl 2-3 TL’ye satılan armudun fiyatı ise manavda 4-5 TL’den müşteriye sunuldu. Artan fiyatlardan ise vatandaşlar şikayetçi oldu.

Bursa’dan 37 yıl önce getirerek diktiği armut fidelerinin kendileri için geçim kaynağı haline geldiğini belirten çiftçi Mehmet Can Kotor, bu yılki ürün veriminden ve fiyatlardan memnun olduğunu söyledi. Kotor, “Yıllar önce gittiğim Bursa’dan armut fidelerini getirerek bahçeme diktim. Aynı şekilde Van’dan da fide getirerek diktim. Bu ağaçların budamasını ve aşılamasını zamanında yaparak güzel bir bakım sağladım. Yaptığımız bakımın bugün meyvesini alıyoruz. Yıllardır yetiştirdiğim armutları satarak geçimimi sağlıyorum.”diye konuştu.

Yetiştirdiği armudu iyi fiyata sattığını ifade eden Kotor, “Satıcılar gelip armudu evin önünde alarak götürüyor.  Meyvemizin tadı ve kalitesi bambaşkadır. Bu armuttan alan bir daha alıyor.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.