banner2
Öne Çıkanlar Aşağı Yazıcı İzmir Samsat kapı meydan kulüp Başkanı İstanbul

Ceylanpınar'da kuzular doğmaya başladı

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) koordinesinde hayata geçirilen ve kentteki 12 bin 600 ivesi cinsi koyun üzerinde uygulanan "İvesi Koyununun Halk Elinde Islahı" projesi kapsamında, 11 ayrı mevkide 29 bin  ana ve toplam 50 bin baş ile, dünyanın en büyük İvesi cinsi koyun popülâsyonuna ev sahipliği yapan Ceylanpınar Tarım İşletmesinde kuzu doğum sezonu başladı.

Aralık ayında 9 bin 226 baş kuzu doğumunun gerçekleştiği işletmede, bu sezonun sonunda 30 bin baş civarında doğum beklendiği belirtildi.

İvesi cinsi koyunlar, sıcak ve kurak iklim koşullarına çok iyi uyum sağlayan, yağlı kuyruklu, uzun mesafeler yürüyebilen, analık içgüdüsü kuvvetli, yetersiz mera, barınak ve  bakım-besleme koşullarında yetiştirilebilen, süt verimi yüksek olan, kombine bir ırk olarak biliniyor. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.