banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Ceylanpınar TİGEM’de koç katımı yapıldı



Türkiye’nin en büyük koyun çiftliğine sahip olan Ceylanpınar Tarım İşletmesinde 32 bin 500 baş koyun ve dişi tokluya koyunculuk faaliyetlerinde önemli bir yere sahip koç katımı işlemi gerçekleştirildi.

2015 yılı Kasım ayında başlayacak doğumlarda yaklaşık 34 bin baş kuzu doğumu bekleniyor. Kuzu doğumları ile birlikte İşletmedeki toplam koyun sayısı yaklaşık 85.000 baş olacak.

Koç katımı yapılacak olan ivesi cinsi koyunlar, sıcak ve kurak iklim koşullarına çok iyi uyum sağlayan, yağlı kuyruklu, uzun mesafeler yürüyebilen, analık içgüdüsü kuvvetli, yetersiz mera, barınak ve bakım-besleme koşullarında yetiştirilebilen, süt verimi öncelikli, kombine bir ırk olarak biliniyorlar. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.