banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

ÇELİK'TEN SGK PRİM GELİRLERİ AÇIKLAMASI‏


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in konuya ilişkin  yaptığı  açıklama şöyledir.

Sosyal Güvenlik Kurumunun etkin ve verimli çalışmaları sayesinde çok önemli mesafeler kastederek, SGK primlerinin tahsilatını arttırdık.

Prim gelirleri yılın ilk 5 ayında bütçe tahminlerine göre 3.3 milyar TL daha fazla gerçekleşti.

Kurumca yapılan elektronik ve sistem denetimleri ile çapraz kontroller ve kayıt dışı istihdamla mücadelede elde edilen olumlu sonuçlar ile sigortalı sayısının artırdık. 2012 yılında  %42 olan kayıt dışı istihdam,  şuan  %36,8’e geriledi.

Sigorta primine esas kazançta meydana gelen artış ile asgari ücretten bildirimi yapılanlarda   çok büyük bir azalma  meydana geldi.  Asgari ücret üzerinden yapılan bildirimler 2012 de %41  iken, şuan %35,1 e geriledi.

Kurum Alacaklarının Hızlı ve Düzenli Tahsili

Kurum alacaklarının etkin bir şekilde takibi ile Otomatik icra yöntemini kullanarak  toplam 10.7 Milyar TL tutarında icra takibi  sağladık.



Kamu kurum ve kuruluşları ile yapılan protokoller çerçevesinde prim borcu olanlara ödeme yapmadan evvel  kontrole tabii tutarak, borçları bulunan 4/b kapsamındaki sigortalılara borçlarını taksitlendirmeleri ve ilk taksidi ödemeleri halinde hem kendilerine hem de bakmakla yükümlü oldukları hak sahiplerine sağlık yardımı sağlayarak,  vatandaşlarla  Kurum arasında iletişimi kuvvetlendirdik.

E-ilişiksizlik belgesi uygulaması ile de asgari işçilik uygulamasında alacakların daha hızlı tahsilini sağladık.

Ayrıca, Kurum alacaklarına karşılık daha evvel haczedilen menkul, gayrimenkullerin kurulan icra satış servisleri marifetiyle satış işlemlerinin seri şekilde yürüterek, Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet kalitesini artırmaya ve kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik çalışmalarımızı  artırarak devam ettireceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.