banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Çelik; Kamu işçisine 4+4 zam verilecek

Türk-iş ile hükümet arasında sürdürülen toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlandı. Kamu işçisine 2011 zammı yüzde 4+4 oldu.

 

2011 Ocak ayından beri devam eden kamu çalışanlarının maaşlarına ilişkin görüşmelerde anlaşma sağlandı. Anlaşmayla birlikte kamu çalışanlarının maaşlarına 2011 yılı içerisinde toplamda yüzde 8.2, gelecek yıl içerisinde ise toplam yüzde 6.2 oranında zam yapılacağı açıklandı.

 

 Ocak ayından bu yana devam eden kamu çalışanlarının maaşlarına ilişkin toplu görüşmede anlaşma sağlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, anlaşmayı ortak bir basın açıklamasıyla duyurdu. Kumlu, anlaşmanın seçimden önce tamamlanması için çalıştıklarını, ancak bunu gerçekleştiremediklerini belirtti. Kumlu, anlaşmanın seçim sonrasına kalmasına rağmen Bakan Çelik'in duyarlılığı ile hükümetin daha güvenoyu almadan bu konu üzerinde çalışmaya başladığını aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.