banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Büyükşehir Yasası Urfa'yı 2023'e taşıyacak

Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın, TBMM'de kabul edilerek yasalaşmasının ardından Şanlıurfa’da büyük sevinç yaşanırken, ŞUTSO Başkanı Ertekin yasayı değerlendirerek Şanlıurfa’nın büyükşehir olmasının sevindirici olduğunu ve şehrin imkanlarının artması sonucunda ve gelecek yatırımlarla ekonominin büyüyeceğini ve gelişimin daha hızlı gerçekleşeceğini söyledi.

Ertekin şöyle devam etti: “İlimizi de kapsayan büyükşehir yasasının çıkması bizleri sevindirdi. Bu durum gelişimi hızlandıracak ve ekonomiyi büyütecektir. Bu gelişme, şehrimiz için bir dönüm noktası olabilecek bir gelişmedir diyebiliriz, açıklanan son teşvik sisteminde 6. Bölge’de bulunan ve bir cazibe merkezi konumunda ilimize yatırımı daha da arttıracak ve bizleri 2023 hedeflerimize taşıyacak bir lokomotif olacaktır. Ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda oldukça zengin olan ilimize büyük katkılar sağlayacaktır.

Birçok avantajlarımız mevcut, bunları daha görünür kılacağına inandığımız büyükşehir statüsü ile belediyecilik faaliyetleri tek elden ve daha koordineli bir şekilde yürütülebilecek. Hizmet kalitesi yükselecek ve olması gereken standartlara ulaşacaktır. Bunların sonucunda da daha çok yatırımcı bölgeye çekilecek, bu yatırımlar beraberinde kalkınmayı, istihdamı ve kaliteli yaşamı getirecek, ekonomi canlanacak, iş hacmi yükselecektir. Şehrimize olan ilgi artacak. Bu sayede şehrimizin, yatırım, istihdam, enerji, modern tarım ve hayvancılık, sağlık eğitim, turizm ve daha birçok alanda sıçrama yapacağına inanıyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.