banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Büyükşehir Belediyesi 'uydu kent' için düğmeye basıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in “Her Kesime Konut Projesi” kapsamında Evren Sanayi Sitesi’nde, Evren Sanayi ve Organize Sanayi temsilcileriyle bir araya her iki sanayide çalışan işçiler için yapılması planlanan konutlar hakkında gelerek görüş alış verişinde bulundu.

Evren Sanayi ve Organize Sanayide çalışan işçiler için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan konut projesi için bölgede incelemelerde bulunan Başkan Güvenç, Sanayi Sitesi esnafıyla da bir araya gelerek fikirlerine başvurdu.

Evren Sanayi Sitesi’nde gerçekleştiren toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan ve daire amirleri katıldı.

Programı kapsamında; konut yapılması planlanan bölgeyi gezerek konumu hakkında yetkililerden bilgi alan Güvenç, konut projesiyle ilgili STK temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Toplantının ardından Evren Sanayi Sitesinde esnafla bir araya gelerek, sohbet eden Başkan Güvenç, esnafın taleplerini dinleyip, bölgeye yönelik yeni hatlar açarak ulaşım sorununu çözdükleri ve en yakın zamanda konut taleplerini de yerine getireceklerini ifade etti.

Evren Sanayi ile Organize Sanayi bölgesinde çalışanlar için yeni konut yapma çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Güvenç,  konutların standardının ve konumunun Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüleceğini belirterek, “Meclise sunulan 73. Maddeye göre burada değerlendirmek istediğimiz araziler var. Yerlerine bakıp kaç metrekare ve hangi projelerle yapacağız diye arkadaşlarımıza sorarak ve istişare ederek ihtiyaca cevap verecek şekilde planlayacağız. Bunun için uzun zamandır çalışmalarımız sürüyordu. İnşallah 2. Aşamasına geçeceğiz. İlgi gösteren ve destek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim, inşallah güzel şeyler çıkacak” dedi.

“Kuzeybatı Çevre Yolu ve 3 Bölgeye Kavşak Yapılacak”

Ayrıca Kuzeybatı çevre yolunun önemine değinen Başkan Güvenç, proje aşaması bütün hızıyla devam ettiğini ve son aşamaya gelindiğini söyleyerek, “Yılbaşına kadar inşallah ihaleye hazır bir hale gelecektir. Ayrıca kamulaştırma problemlerini çözmek için Haliliye Belediyemizle birlikte İmar çalışmalarımız devam ediyor. Onu da kısa bir sürede tamamlayacağız. Ümidimiz ve İnancımız ki gelecek hafta Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız da ilimize gelecek. Önümüzdeki yıl Sırın, Akçakale ve Çevik kuvvet kavşaklarıyla kuzeybatı çevre yoluna başlayacağız, bunun için çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.


Arslan’dan Teşekkür

Başkan Güvenç’ten daha önce talep ettikleri konut projesiyle ilgili bir araya geldiklerini söyleyen Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan, “Esnafın temel problemlerinden biri olan konutu ciddi anlamda dile getirmiştik. Sayın Belediye Başkanımızın Büyükşehir Belediyesi Projelerinden konut edindirme projelerine valiliği döneminden bu yana ilgilenmekteydi. Organize, Evren Sanayi ve OSB’deki işçilerin konut ihtiyaçlarını gidermek için Büyükşehir Belediyesi konutları yaparak hizmete sunduğu zaman vatandaşlarımızda rahat etmiş olacak. Bize verdikleri desteklerden dolayı şahsım ve esnafım olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye, Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin’e, Genel Sekreterimize ve Daire başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde başlatılan bu proje hayırlı uğurlu olsun. Esnafımıza yönelik güzel bir proje yıllardır beklenen bir projeydi umarım hayırlı olur” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, “Bugün önemli bir adım atılmakta, sağ olsun Büyükşehir Başkanımız ekibi ile buraya geldi. İnsanların yeşil ne nezih bir ortamda yaşamaları için burada bu çalışmaları başlattık” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.