banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Bursa'nın en büyük 250 firması açıklandı

BURSA – Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin lokomotif kentleri arasında bulunan Bursa’da gerçekleştirilen ‘İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.

BTSO’nun Merkez Binası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İbrahim Burkay, BTSO’nun en önemli saha çalışmalarından biri olan ‘250 Büyük Firma Araştırması’nın, firmaların 2013 yılı verileri doğrultusunda toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre sonuçlandırıldığını ifade etti.  Burkay, söz konusu araştırmada firmalardan 2013 yılına ilişkin alınan üretimden satışları, ihracatları, brüt katma değerleri, vergi öncesi dönem karları ile var ise zararları, net varlıkları, öz sermaye toplamları ve çalışan sayıları ile detaylı bir analiz yaptıklarını kaydetti.

Ciroya göre ilk 10

Daha sonra 250 Büyük Firma Araştırması’nın sonuçlarını açıklayan Başkan Burkay, listeye bu yıl 33 yeni firmanın girdiğini söyledi. Burkay, Bursa’daki 250 büyük firmanın ciro toplamlarının 2013 yılında 31 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ifade ederek, “Ciroya göre ilk 10 firma  sırasıyla, Oyak Renault, Tofaş, Bosch, Borçelik, Sütaş, Bursa Eczacılar Kooperatifi, Karsan, Türk Prysmian, Korteks ve Özdilek’ten oluştu” diye konuştu.

 

125 bin kişiye istihdam

İlk 250 firmanın istihdam rakamları incelendiğinde tekstil sektöründeki düşüşün ve otomotiv sektöründeki artışın dikkat çektiğini belirten Başkan Burkay, Bursa’daki 250 büyük firmanın 2013’te 125 bin kişiye istihdam sağladığını açıkladı. İbrahim Burkay, “2013 yılında en fazla istihdam sağlayan firma Tofaş oldu.  Oyak Renault, Bosch ve Özdilek de istihdamda Tofaş’ı takip eden firmalar oldu” dedi. (Zeki Aras –İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
BursaBTSO
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.