banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Bu yıl Şanlıurfa'da 541 proje hayata geçiyor
Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem toplantısı Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in Başkanlığında Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirildi.



Toplantıya Vali Celalettin Güvenç, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.



Toplantıda açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 2011 yılı Yatırım Programına göre; Şanlıurfa’da 541 adet projenin yürütüldüğünü ve bunun 7 milyar 577 milyon 474 bin 815 TL ’lik bedelinin bulunduğunu belirterek, “Proje bedelinin 2 milyar 493 milyon 428 bin 555 TL’si önceki yıllarda harcanmıştır. Dönem sonu itibariyle toplam nakdi gerçekleşme % 38,18‘tir.



2011 yılı ödenek toplamı 888 milyon 45 bin 283 TL olup, 25 Ekim 2011 tarihi itibariyle ödeneğin 400 milyon 18 bin 594 TL’si harcanmıştır. Toplam 541 adet projeden 153’ü bitirilmiştir.



Genel olarak İlimizdeki yatırımlar; tarım, ulaştırma, sağlık ve eğitim sektöründe yoğunlaşmaktadır. Toplam proje bedelinin;





Ø % 54,41’i Tarım,

Ø % 28,87’si Ulaştırma,

Ø % 7,06’sı Sağlık,

Ø % 4,78’i Eğitim,

Ø % 2,38’i Diğer Kamu Hizmetleri,

Ø % 1,33’ü Enerji ve

Ø % 1,18’i de diğer sektörlere aittir.



İlimizde toplam 541 adet projenin;

Ø 200’ü İl Milli Eğitim Müdürlüğüne,

Ø 74’ü Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğüne,

Ø 46’sı Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş ne,

Ø 38’i Şanlıurfa Belediyesine,

Ø 33’ü Vakıflar Bölge Müdürlüğüne,

Ø 24’ü İl Sağlık Müdürlüğü ve

Ø 126 proje de diğer kurumlara aittir.



TARIM SEKTÖRÜ;

Merkezi Bütçe Ödeneğinin tahsisi açısından İlimize gelen ödeneğin yarısına yakınını almıştır. Sektörde; Suruç Ovası Pompaj sulamaları, Taşbasan depolaması ve şebeke yapımı, tüm ilçeleri kapsayan Şanlıurfa GAP Arazi Toplulaştırma Projesi (GAP), Şanlıurfa ve Harran Ovası sulamaları, Bozova Pompaj sulamaları, GAP Eylem Planı kapsamında ve Ceylanpınar - Mardin sulamaları projeleri devam etmektedir.





ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNDE;

Birecik- Şanlıurfa otoyolu (%94 gerçekleşme), Diyarbakır – Siverek-Şanlıurfa (Yol Ayrımı) , Şanlıurfa- Viranşehir Yol yapımı, Şanlıurfa-Akçakale (GAP) ve Şanlıurfa şehir geçişi projeleri devam eden projelerdendir.





EĞİTİM SEKTÖRÜNDE;

İlimizde 230 proje ile eğitim yatırımları proje sayısı bakımından ilk sıradadır. Eğitim alanında Harran Üniversitesi Kampüs Altyapı İnşaatı %95 oranında devam etmektedir. Merkez Şair Nabi Anadolu Lisesi, Ceylanpınar Sağlık Meslek Lisesi, Ceylanpınar Genel Lise, Siverek Anadolu Lisesi (TOKİ), Viranşehir Sakarya İlköğretim Okulu yapımı büyük projelerdendir.





SAĞLIK SEKTÖRÜNDE;

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu inşaat alanı içerisinde kalan 600 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve TOKİ tarafından yapılan 200’er yataklı Viranşehir ve Siverek Devlet Hastaneleri inşaatı, Merkez Eğitim ve Araştırma Hastanesi 300 Yataklı Yeni Blok Hastane yapımı sağlık sektöründe devam eden yatırımlardandır. İl merkezi 1600 Yataklı Kampus Hastanesi yer tespiti yapılmıştır. Sağlık Bakanlığına tahsis işlemleri devam etmektedir” dedi.



Vali Güvenç, daire amirlerinin yaptıkları çalışmalarla ilgili gelinen son durum hakkında ve çözümünde sorun yaşanan projeleri özelikle ele alarak toplantıda koordinasyonun sağlanmasını istedi.



Vali Güvenç’in konuşmasının ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanı Hamit Birtane, 2011 – 2013 yıllarına ait bölge planıyla ilgili bir sunum yaptı.



Daha sonra Şanlıurfa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın belediyenin yaptığı 22 projesiyle ilgili bilgi verdi. Vali Celalettin Güvenç, hafta sonu yapımı devam eden okulları gezdiğini belirterek, bu okulların arsa sorunu nedeniyle genellikle mahallelerin uç noktalarını yapıldığını söyledi. Vali Güvenç, yapılan yeni okulların elektrik, yol, su ve telefon sorunlarının ilgili birimlerin koordinasyonuyla okulların bitirileceği tarih olan 2012’ye yetiştirilmesini istedi.



Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ise, yol ve su konusunda Milli Eğitim Müdürlüğüyle komisyon kurduklarını ve gerekli çalışmaları yapacaklarını bildirdi.



Toplantı konuşmaların daire amirlerinin yapılan çalışmalar hakkında görüş ve taleplerini belirtmesiyle sona erdi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.