banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Bu vergilere 5 yıl para ödemeyeceksiniz
MaliyeBakanı Mehmet Şimşek, Büyükşehir Yasa Tasarısı'nda yer alan düzenlemeyle 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre tahsil edilen vergi ve harçların (ilan, reklam vergisi, eğlence vergisi, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, yangın sigortası vergisi, haberleşme, çevre ve temizlik vergisi...) 5 yıl süreyle kalkacağını söyledi.
ZAM YOK
Bakan Şimşek, yasanın geçmesi halinde 2013'e etkisinin 610 milyon lira olacağını, bu rakamın da bütçede yer aldığını bildirdi.
Şimşek, "2014'te etkisi 3 milyar 727 milyon, 2015'teki tahmini etkisi de 4 milyar 100 milyon lira olacak'' dedi. Bütçe Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şimşek, önümüzdeki yıl yeni bir zam yapmayı planlamadıklarını da belirtti. Türkiye'de çalışanların yüzde 47'sinin asgari ücret üzerinden beyan edildiğini vurgulayan Şimşek, "Bunun doğru olmadığı kanısındayız.
Düzeltilmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.