banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

BU İŞİ YA BAŞARACAĞIZ YA BAŞARACAĞIZ



Harran Üniversitesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Aajansı ve KOSGEB destekleriyle "Üniversite- Sanayi İşbirliği Kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Sanayici, Öğretim Üyesi, Öğrenci ve Girişimcilere Yönelik Hibe ve Destekleri" konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin “Milli gelir olarak Türkiye ortalamasının altındayız bunun üzerine çıkabilmemiz için bu işi ya başaracağız ya başaracağız” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İlgili Kuruluşları Tarafından Yürütülen Araştırma, Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destek&hibe Programlarının (San-Tez, Teknopark, Teknogirişim ve KOSGEB Destekleri) anlatıldığı konferans Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin ilimizin tarım, ticaret, sanayi ve turizm potansiyellerini aktardığı bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Ertekin “2023 hedeflerine giderken, Tarımsal alanların etkin şekilde kullanımıyla birlikte modern tarım üretimlerine geçilerek ve ürün deseninin değiştirilerek ayrıca üretilen ürünlerin işlenerek piyasaya sunulmasıyla mevcut tarımsal geliri 35 milyar TL’ye çıkarmamız mümkün, bunun yanı sıra; turizm, hizmet, hayvancılık, sanayi ve ticaret sektörlerimizde gerçekleştireceğimiz yeni yatırımlarla, ilimizin mevcut imkânlarını arttırıp bu rakamı yakalayarak belirlenen 25 bin dolar kişi başı milli gelire ulaşabileceğimizi hatta az da olsa geçebileceğimizi söyleyebiliriz. İlimizin kalkınması adına, üniversite-sanayi-tarım-turizm ve ticaret ekseninde çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Bizler sizlerin her zaman yanında olacağız. Sizlere, imkânlarımız dâhilinde her türlü desteğimiz olacaktır. Burada önemli olan ilimizin kalkınarak hak ettiği seviyeye ulaşmasıdır. Bu arada üniversitemizde çok kıymetli hocalarımız var biz üniversitemizle gurur duyuyoruz. Üniversitemizle, Ticaret ve Sanayi Odamızla, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla hükümetimizle hep birlikte elele vererek bunu başaracağız. Herkes elinden geleni yapmalıdır. Milli gelir olarak Türkiye ortalamasının altındayız bunun üzerine çıkabilmemiz için bu işi ya başaracağız ya başaracağız. Geçmişteki hataları yapmamalıyız” dedi.

Vali Yardımcısı Aylin Duman Kırcı ise yaptığı konuşmada “ilimizin 6. Bölgede olması ve KOSGEB, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odamızın çalışmalarıyla tarımda öne çıkan Şanlıurfa sanayide de öne çıkmaya başladı. Özellikle emek yoğun sektörlerden tekstil sektöründe önemli bir ivme kazandı. Bunların yanı sıra kadın istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu arada gençlerimize yönelik girişimcilik programları var, birçok destekler mevcut, istiyoruz ki bu desteklerden faydalanmanızdır” dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İ.Halil Mutlu ise yaptığı konuşmada ürün deseninin değiştirilmesi ve ürünlere katma değer katılması konusunda çalışmaların yapılması gerektiğini ve üretilen ürünler için patent alınması gerektiğini ifade etti. Rektör Mutlu “Patent geleceği olan bir ürünün olumsuzluklara uğramaması adına önemlidir” dedi.

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nden Dr. Fadile Ezeroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Yürütülen Araştırma, Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destek&hibe Programları hakkında, KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy, Girişimcilik Destek Programı, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, İşbirliği Güçbirliği Destek Programı hakkında birer sunum gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.