banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Bu çocuklar meslek öğrendiler

Projeyi düzenleyen ve kursa katılan öğrencileri kutlayarak konuşmasına başlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürlüğü’nde suç ve suçlularla değil eğitim gören gençlerle toplantı yapmalarının Türkiye’nin değiştiğinin en güzel örneği olduğunu belirtti. Vali Güvenç,  Polisevinde her hafta gençlerle toplantı yaptıklarını vurgulayarak, “Polis çocuklarımızı karakola götürmek için buraya getirmiyor artık; Polis çocuklarımızı eğitmek, meslek sahibi etmek için getiriyor. Sporu sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, anneye babaya saygıyı öğretmek için getiriyor. Birbirini daha çok sevmeyi öğretmek; kin, nefret ve düşmanlığı aranızdan kovmak; cahilliği yenmek için getiriyor” dedi.

 

Vali Güvenç, “Biz böyle bir oldukça, beraber oldukça benim polisim Adanalı, Maraşlı, Diyarbakırlı, Urfalı… Burada gelip bu çocukların geleceği için kaygılanır, gece gündüz emek verirse; siz anne babalar bu bilinçte olursanız; artık bundan sonraki dünyada cahillere yer olmadığını, meslek sahibi olmayanların ayakta kalamayacağını; mutlak surette bir şekilde meslek sahibi olmak gerektiğini, okumak gerektiğini hepimiz bilirsek emin olun bizi kimse durduramaz. Çünkü çok genç bir nüfusumuz, dinamik bir yapımız ve güçlü bir potansiyelimiz var. Tarımda, sanayide, ticarette güçlü bir potansiyele sahibiz. Yeter ki gücümüzün farkına varalım, eskisi gibi birbirimizi yemeyelim, çocuklarımızı sokakta unutmayalım, çalışalım, çabalayalım. Hepimizin de anlayışı budur.” dedi.

 

Bu dönemde okumayanın, meslek sahibi olmayanın iş bulma şansının olmadığını ifade eden Vali Güvenç, “Her toplantıda bunu söylüyorum söylemeye de devam edeceğim. Çünkü bizim artık yaptığımız, ürettiğimiz ürünler Adana’ya satılmıyor, Maraş’a satılmıyor New York’a, Moskova’ya satılıyor. Sizleri onların çocuklarının bilgi ve becerilerine eşit seviyeye yetiştirmek zorundayız. Sizler de bunun farkına varıp kendinizi öyle geliştirmeniz çabalamanız ve asla umutsuz olmamanız lazım. Şu anda size hizmet eden insanlar valiler, kaymakamlar, müdürler de sizden iyi şartlarda buralara gelmediler” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ise, huzur ve güvenliği sağlamak için suç ve suçluyla mücadele eden polisin; insanları suça sürükleyen nedenleri ortadan kaldırmak için sosyal projeler gerçekleştirdiğini söyledi.

 

50 çocuğa 8 ay boyunca eğitim verdiklerini belirten Mehmet Likoğlu, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi bir yaşam koşullarına sahip olmalarını amaçladık. Hedefimiz bir tek çocuğun bile olumsuz yaşam koşullarını sürdürmemesidir. Bu projeye desteklerinden dolayı Valimiz Celalettin Güvenç’e, Vali Yardımcımız Ramazan Seçilmiş’e ve mesai arkadaşlarıma, katkı sağlayan hocalara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sokaklarda çöp toplayan, herhangi bir mesleki becerisi olmayan ve risk altında bulunan 50 çocuk proje kapsamında mesleki eğitim verildi. 10 çocuğa oto tamiri ve 10 çocuğa da kaporta tamiri konularında; 75. Yıl Mesleki Eğitim Merkezinde 10 çocuğa erkek kuaförlüğü, 10 çocuğa halk oyunları ve 9 çocuğa da müzik aletleri konularında eğitim verilen çocuklar sertifikalarını törenle aldılar.

 

8 ay süren eğitimler sırasında çocukları Ankara ve Nevşehir’e geziye de götürdüklerini belirten İbrahim Meşe, 33 çocuğun verilen eğitimlerin ardından mesleki becerilerine göre işe yerleştirildiğini bildirdi.

 

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kurs veren hocalara teşekkür belgesi, kursiyer öğrencilere de mezuniyet belgelerini verirken, Vali Güvenç’e öğrenciler projeye verdiği destekten dolayı bir plaket verdi.

 

Öte yandan öğrenciler desteklerinden ötürü Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve Proje Koordinatörü Mehmet Or’a da birer plaket verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.