banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Biz petrol kuyularına beton döktük, petrol Suriye'ye aktı

Güneydoğu’da çözüm süreciyle birlikte 30 yıl sonra petrol arama çalışmaları hızlanıyor. Bakanlıktan 4 yıllık petrol arama ruhsatı alan Arp Petrol, Şırnak, Midyat ve Nusaybin’i kapsayan 400 kilometrekarelik alanda ‘Suriye’den göç eden petrolü’ aramaya başladı.

"PETROL YOK EZBERİNİ BOZUYORUZ"

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre Suriye’deki petrolün uzantılarını kovaladıklarını söyleyen AR Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Arslan,“Bölgede kapatılan kuyuları yeni teknolojiyle yeniden inceliyoruz. Bu sahada bir devrim yaratmayı amaçlıyoruz. Çalışmalar sonunda ‘burada petrol yok’ ezberini bozacağız” deyip şunları söyledi.

KUYULAR 30 YIL ÖNCE KAPATILMIŞ

“YERALTINI daha net gösteren, adeta fotoğrafını çeken sistemlerle çalışıyoruz. Sınırın öbür tarafında birçok aktif kuyu var. Bu tarafta neden petrol olmasın? Petrolün Suriye’de oluşup bize doğru göç ettiğini düşünüyoruz. Orada petrol üreten zonun Türkiye’deki uzantıları üzerinde çalışıyoruz. Suriye’deki petrolün ve doğalgazın uzantılarını kovalıyoruz. Bundan 30 yıl önce bölgedeki siyasi olaylar nedeniyle açılan kuyular kapatılmış. Şimdi çözüm süreciyle birlikte gece yarılarına kadar çalışıyoruz. Bu saha bize mükemmel derecede ümit veriyor. Petrolden müthiş derecede ümitliyiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.