banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Bit pazarı, semt pazarı oldu
Eskiden halk dilinde “Bit Pazarı” diye adlandırılan, eskicilerin, hırdavatçıların ve seyyar satıcıların uğrak merkezi olan yeri, Tarihi Mahmutoğlu Kulesi’nin restorasyon çalışmalarıyla

birlikte ele alan Şanlıurfa Belediyesi mekanı bambaşka bir hale dönüştürdü.



PARK VE SEMT SAHASI OLARAK HİZMET VERECEK

Tarihi Mahmutoğlu Kulesi önünde başlayan toplam 28.000 m2 alan üzerinde yapımı devam eden Tarihi Mahmutoğlu Kulesi Parkının ihalesi 9 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirildi.

Su gösterili meydan, düşük basamaklı anfi tiyatro, minyatür futbol sahası, çocuk oyun alanları, fitnes alanı, açık ve kapalı otopark alanları ile gezinti yolları, anıt ve köprü gibi birbirinden önemli özelliklerin yer aldığı park çalışmasında son aşamaya gelindiği öğrenildi.



BEYKAPISI’NDA SEMT SAHASI SEVİNCİ

Tarihi Mahmutoğlu Kulesi Önü Parkı içersinde yer verilen, Şanlıurfa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve aynı yıl bitirilen Beykapısı Semt Sahası, şu günlerde bir an olsun boş kalmıyor.



Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora teşvik etmek amacıyla birçok mahallede yapımı tamamlanan semt sahalarında gençler doyasıya eğleniyor. Okuldan ve ders çalışmadan fırsat bulan miniklerin sahada yaptığı çekişmeli müsabakalar ise izlenmeye değer.



Yıllardır çöpten, çamur ve çukurlardan yürünemez halde olan dere kenarının bir anda “Sihirli Bir Değnek” misali değişimini hayretle izlediklerini ifade eden Beykapısı Sakini Şiha Kaçar, hizmetlerinden dolayı belediye başkanı Fakıbaba ve ekibine teşekkür ettiklerini söyledi.



Almanya’da yaşayan ve tatilini geçirmek üzere Urfa’ya gelen Ömer Özçelik ise, “2 yıl önce Urfa’daydım. Şanlıurfa çok hızla gelişen bir kent. 2 yıl önce buranın hali içler açısıydı. Ancak sanki bir sihirli değnek gelmiş burayı baştan sona değiştirmiş. Belediye Başkanımıza çok minnettarım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.