banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

BİR EKONOMİNİN OLMAZSA OLMAZI KOBİLERDİR


Programda bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük; kobilerin önemine değinerek sadece gelişmekte olan ülkelerde değil, gelişmiş ülkelerin de ekonomilerinin temelinde güçlü kobilerin yer aldığını belirtti. “Bir ekonominin olmazsa olmazı kobilerdir” sözleriyle konuşmasına devam eden Vali Küçük; istihdam konusunun çözümünün de kobiler yoluyla olabileceğini belirtti. Devletin yaptığı düzenlemelerin ve desteklemelerin büyük bir kısmının kobilere yönelik olduğunun altını çizen Vali Küçük; verilen desteklerin kobiler tarafından doğru değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İletişim araçlarında yaşanan gelişmelerle paralel olarak, rekabetin de global bir hale geldiğini sözlerine ekleyen Vali Küçük; “Rekabetin arttığı, bilginin arttığı bir ortamda herkese iyi bir danışman lazım. Özellikle kobilere lazım. Çünkü, bu kadar bilgiye kolay ulaşılan bir dönemde hangi bilgi doğru hangi bilgi yanlış. Hangi bilgi işime yarar hangisi yaramaz. Tüm bunları ayırt edebilmek için bir danışman desteği gerekir” dedi.

Konuşmasında toplantıya katılanlara Şanlıurfa ekonomisi hakkında bilgiler de veren Vali Küçük; Şanlıurfa’da son dönemlerdeki gelişmelere rağmen, Şanlıurfa’nın kuvvetli iç dinamikleri ve güçlü girişimcilik potansiyeliyle 2.Organize Sanayi Bölgesinin dolduğunu, 3. Bölgeden yer vermeye başladıklarını belirtti. Yılsonuna kadar yüze yakın fabrikanın temelini atacaklarını kaydeden Vali Küçük; “Şanlıurfa’da büyük bir yatırım hamlesi var. Şanlıurfalılara düşen de yatırım portföyünü incelemeleridir. Biz burada ne yapabiliriz diyerek fırsatı değerlendirin. Siz yapmazsanız başkası gelip yapacaktır. Fırsatlar beyin olarak hazır olan insanlara gelir. Bu yüzden organize sanayi bölgelerindeki gelişmeleri yakından takip etmelisiniz” dedi.

Düzenlenen eğitim programına Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; bankanın Genel Müdürü ümit Leblebici, Kobi Bankacılığı Grubu Genel Müdür Vekili Turgut Boz, bankacılık temsilcileri ve işadamları ile yatırımcılar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.