banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

Bingöl'de 9 adet tavuk yetiştiriciliği tesisi kuruluyor

Bingöl merkeze bağlı Garip köyünde yapımı süren ve 72 bin tavuk yetiştirme kapasitesinde tavuk yetiştirilecek  tesislerde, yılda 6 defa üretim yapılabilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yüzde 50 hibe destekle yapılan yapım aşamasındaki   9 tesiste yetiştirilen tavuklar özel firmalara satılacak.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl’ün tavukçuluk alanında kendi markasını oluşturması gerektiğini belirterek, “Bu tesisimiz hayırlı olsun. Alnının teriyle çalışarak kazanmak isteyen, risk alıp yatırım yapan girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Devlet olarak biz yatırım yapan müteşebbislerimizi destekliyoruz.” dedi.

Tam otomasyona sahip 9 tesis kurulduğunu ifade eden Vali Köşger, “Her bir tesis 1 milyon TL bedelle inşa ediliyor. 500 bin lirasını devlet hibe ediyor. Hedefimiz, Bingöl’ün kendi markasını çıkaracağı bir atak yapmamız gerekiyor. Bingöl, coğrafi konum itibarıyla elde ettiği avantajı iyi değerlendirmelidir. Üretimin yanı sıra çevre illerde iyi bir pazar oluşmalı ve yurt dışına da ihracat yapmalıdır. Bundan sonra da gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Biz memleketimize çivi çakan herkesin yanında olacağız.” diye konuştu.

İnceleme gezisi yapılan görüş alış verişlerinin ardından sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.