banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Bingöl'de 3. Bölgesel Kalkınma Konferansı başladı

3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla  “Demokratikleşme ve Sürdürülebilir Kalkınma” ana temasıyla başladı.

Fırat Kalkınma Ajansı ve Bingöl Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ‘3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi’ne Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş ve kurum amirleri, Yurt içinde ve dışından çok sayıda davetli katıldı.

Kalkınma modeli ve sürdürülebilir kalkınmanın önemine değinenBaşbakan Yardımcısı Yılmaz, “Ülkelerin de illerin de değişmesi için dışa açık olması lazım. Dışa ne kadar açık olursanız o kadar aslında ufkunuz genişler, kalkınma yolunda gelişme yolunda da ilerlersiniz. Aslında bu insanlar için de geçerli, gruplar için de kurumlar için de geçerli. Çevresine açık olan yapılar, dışarıdan gelecek etkilere açık yapılar her zaman daha fazla gelişirler. Ama içine kapanan, sadece kendi iç tartışmalarıyla meşgul olan kurumlar yeterince gelişemezler. Yöreler de böyle, bölgeler de böyle. Ne kadar etkileşimi artırırsanız, dış dünyayla, çevresiyle ne kadar kanallar oluşturursanız, o kadar gelişme yolunda ilerleme kaydedersiniz.”dedi.

Yılmaz, İnsan odaklı kalkınmanın çok boyutlu olarak tarif edilmesi gerektiğini belirterek, bütün dünyanın sürdürülebilir kalkınma kavramı etrafında kalkınmayı tarif ettiğini, sürdürülebilir kalkınmanın da ekonomik, sosyal ve çevre boyutu olduğunu ifade etti.

Kalkınma ile demokratikleşmenin iç içe olduğunu belirten Yılmaz,  “Ne kadar demokratikleşirseniz, temel hak ve hürriyetleri ne kadar genişletirseniz, insanları ne kadar karar alma süreçlerine katarsanız, toplumun tabanını ne kadar yönetime yansıtırsanız, milli iradeyi ne kadar güçlendirirseniz, kalkınma süreçlerini de o ölçüde güçlendirmiş, geliştirmiş olursunuz.” ifadelerini kullandı.

‘3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi’nde ev sahipliği yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Doktor Gıyasettin Baydaş ise yaptığı konuşmada, konferansın gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederek, başarılı ve verimli bir konferans olması temennisinde bulundu.

Kongre’ye Türkiye’nin değişik illeri ile Malezya, İsveç, İrlanda, Singapur, Litvanya ve İngiltere gibi 12 ülkeden gelen 20 dolayında davetli konuşmacının katıldığı konferans yarın da devam edecek.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.