banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Benzinde büyük indirim
Hükümet akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi için toplantılara başlarken, dağıtım firmaları 3 kuruşluk indirim kararı aldı.

Benzinin litre fiyatının 4 liraya çıkması ardında başlayan tartışmalar sürüyor. Hükümet ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu fiyatların yeniden düzenlenmesi için toplantı kararı alırken ilk somut adım dağıtım firmalarından geldi. Akaryakıt fiyatları sözde büyük indirime gitti ve 2 ila 4 kuruşcuk arasında indirime yapıldı.

Türkiyenin günlerdir tartıştığı, hükümetin üzerinde kafa patlattığı benzindeki indirim kararı, araç sahiplerine adeta Dağ fare doğurdu dedirtti. Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı litrede 2 ile 4 kuruş arasında indi. Yeni ayarlamayla Ankarada 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 3,79 ile 3,83 lira arasında satılmaya başladı. Kurşunsuz benzin İstanbul ve İzmirde de 3,78 ile 3,83 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle, şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise indirime ilişkin, Ben eski fiyata doğru bir düşme olacağını tahmin ediyorum. Dağıtım şirketlerinin de böyle bir eğilim içinde olacağına inanıyorum dedi. Bakan Yıldızın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Fiyat gelişmelerini takip ediyoruz. Dün toplantıda değerlendirme yaptık. 4 TLnin üzerine çıktı denilen fiyat sadece bir dağıtım şirketi tarafından yapılmıştır. En çok kullanılan benzin olan kurşunsuz benzinde fiyat 3,80. Önceden 3,75 idi. Ben eski fiyata doğru bir düşme olacağını tahmin ediyorum. Dağıtım şirketlerinin de böyle bir eğilim içinde olacağına inanıyorum. TÜPRAŞın yaptığı yüzde 2lik indirim 2 kuruşa denk geliyor

Bakan Yıldız, yeni yılda elektrik ve doğalgaz zammı olup olmayacağına ilişkin soruya ise, Doğalgaz ve elektrikte bir zam yok şeklinde yanıt verdi.



Kaynak : http://www.internethaber.com/benzin-fiyatlarinda-buyuk-indirim-314814h.htm#ixzz18AyO2RqA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.