banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Bayramda kredi kartlarıyla iki milyar lira harcandı

Perakende sektörü, ekstra indirimler ve taksitli kampanyalar ile bayrama dolu dolu girdi. Tüketiciler de indirimleri fırsat bilerek dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde, kredi kartları ile 2 milyar 94 milyon liralık harcama yaptı.

  

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Kurban Bayramı dönemine ilişkin kredi kartı kullanım bilgilerine göre, bu yıl kredi kartı ile yapılan harcamalar önceki bayram dönemlerini geride bıraktı. 12 Kasım-21 Kasım 2010 tarihleri arasında, banka ve kredi kartlarıyla 36 milyon 853 bin 654 adet işlem gerçekleştirilirken, bu işlemlerle yapılan harcamaların cirosu ise 2 milyar 94 milyon 68 bin 128 lirayı buldu. Geçen yıl 6 gün süren Kurban Bayramı tatilinde kredi kartları ile 1 milyar 56 milyon 862 bin lira tutarında harcama gerçekleşmişti. Bayram tatilinin bu yıl daha uzun olması ve perakende sektöründeki kampanyalar kredi kartı ile yapılan alışverişlerin geçen yıla göre yaklaşık yüzde 100 oranında yükselmesini sağladı.

 

BKM switch sistemi üzerinden geçen banka ve kredi kartı işlemlerine göre, Kurban Bayramı tatilinin başladığı 12 Kasım Cuma günü, 5 milyon 388 bin 759 adet işlem ve toplam 362 milyon 368 bin lira tutarındaki harcama ile tüm zamanların bayram öncesi yapılan alışveriş rekoru kırıldı. Bu harcamada en büyük payı, alışveriş merkezleri ve marketler alırken, cuma, cumartesi ve pazar günü, alışveriş merkezlerinde yapılan harcamalarda, giyim ve yiyecek-içecek sektörü başı çekti. Yine 12 Kasım-20 Kasım 2010 tarihleri arasında ise yurtdışında toplam 238 milyon 429 bin 405 lira tutarında harcama yapıldı. / Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.